Vendosni fjalën kyçe....

Armiq në Tokë, por miq në hapësirë – Astronautët amerikanë në ISS u japin ushqimin kolegëve rusë pasi u mbaruan furnizimet


Toka mund të jetë duke parë një Luftë të re të Ftohtë, por Rusia dhe SHBA-ja janë më miqësore se kurrë në hapësirë. Pas një dërgese të shtyrë, astronautët amerikanë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës u kanë dhuruar ushqim homologëve të tyre rusë.

Anija kozmike Progress MS-16, e cila pritej të lëshohej në 11 dhjetor, do të sillte racione te kozmonautët rusë të vendosur në ISS. Vonesa e saj deri në 15 shkurt bëri që amerikanët të ndajnë disa nga ushqimet e tyre me ekuipazhin rus.

“Kur i pyetëm amerikanët në lidhje me shpërndarjen e racioneve tona në anijen e tyre, ata na thanë se ata tashmë kishin një furnizim mjaft të madh ushqimi dhe kozmonautët tanë duhet të përdorin produktet e tyre”, shpjegoi Alexander Agureev, shefi i të ushqyerit në Akademinë Ruse të Institutit të Shkencave të Problemeve Biomjekësore, duke vënë në dukje se SHBA-ja u siguroi ushqimin falas.

Sipas Sergej Ryzhikov, komandanti i misionit aktual ISS, amerikanët u dhanë rusëve rreth 13 kontejnerë me racione ushqimore.