Vendosni fjalën kyçe....

Bosi i Spitalit Amerikan pagoi “cash” Adriatik Llallën në Gjermani


Një biznesmen në dosjen hetimore ndaj Adriatik Llallës. Ai është Klodian Allajbeu, administrator i Spitalit Amerikan. I pyetur në prokurorinë e Posaçme, më 15 janar 2020 biznesmeni Allajbeu ka pranuar se prej disa vitesh ka marrëdhënie miqësore me ish-prokurorin e Përgjithshëm, me të cilin njihet që kur ai ishte student në Turqi dhe kanë lidhje të ngushta familjare që prej asaj kohe.

Biznesmeni Allajbeu është marrë në pyetje përderisa konsiderohet si person që ka dijeni për rrethanat e hetimit. Kjo për faktin se ka ndërmjetësuar mes një shtetasi gjerman dhe ish-prokurorit të Përgjithshëm për marrjen e një shtëpie me qira dhe pagesën e shkollimit të fëmijëve.

“Kam njohje me një shtetas gjerman me emrin Hilman Meyer, me banim në Bremen, Gjermani. Ai ka qenë instruktori im i hipizmit”- shpjegon Allajbeu. Ai rrëfen më tej se në Bremen të Gjermanisë në vitin 2016 ka takuar Adriatik Llallën i cili ishte zhvendosur atje bashkë me familjen. Për shkak të njohjeve  – shprehet Allajbeu – i sigurova Llallës një shtëpi me qira. Ndërsa vetë ai kishte kontaktuar një shkollë ndërkombëtare në Bremen për të rregjistruar të dy fëmijët.

Siç tregon dosja e Prokurorisë e poseduar nga Hashtag.al, Llalla ka marrë një shtëpi me qira që kushtonte 17 mijë euro në vit. Pagesën e qirasë e ka bërë bashkëshortja e Adriatik Llallës, i cili vetë nuk ka qenë i pranishëm.

Allajbeu thotë se pagesat janë kryer nga fondet e saj dhe jo nga ai.  “Nuk më kujtohen vlerat e paguara nga bashkëshortja e Adriatikut.”- thotë biznesmeni.

Llalla i ka kërkuar Allajbeut ndihmë për të kryer dhe pagesat e shkollës së fëmijëve, pasi duhej të realizoheshin në një periudhë të shkurtër kohore dhe nëpërmjet rrugëve bankare. Për këtë arsye Allajbeu thotë se i ka kërkuar ndihmë të njohurit të tij Hilman Mayer i cili e ka realizuar pagesën nëpërmjet llogarive bankare.

Pagesa për shkollën e fëmijëve është bërë në kesh nga Adriatiku dhe bashkëshortja e tij tek Mayer, (në prezencë të Allajbeut) i cili më pas i ka depozituar në bankë për të realizuar pagesat.

“Transferta bankare mund të jetë bërë nga llogaria e Hilmanit ose e bashkëshortes së tij Sabine Jaker-Meyer.”– thotë Allajbeu. Sipas dokumenteve të depozituara, rezulton se janë kryer nga kjo e fundit.

Të tjera detaje jepen mbi marrëdhënien e biznesmenit me familjen Llalla dhe ndihmën që ai u ka ofruar gjatë kohës së qëndrimit të tyre në Bremen.

Në Bremen, Allajbeu mbante automjete me qira të cilat i paguante me kartën e tij të kreditit, në shuma javore. Duke qenë se disa ditë ai vetë nuk ka qenë atje, thotë se: “Automjetin e ka përdorur bashkëshortja e Adriatikut”.

Allajbeu e ka ndihmuar Llallën përsëri më vonë me fëmijët, duke bërë një pagesë në vitin 2018 për shkollën e tyre tanimë në Angli. “Këtë pagesë ma ka kërkuar Adriatiku, pasi llogaritë i kishte të blllokuara”. Vlera ishte rreth 10 mijë euro për të cilën ka lidhur një kontratë borxhi me Adriatikun.

Allajbeu këmbëngul se gjatë periudhës që Llalla ka ushtruar funksionet e Prokurorit të Përgjithshëm nuk ka pasur asnjë rast që ai të ketë bërë ndonjë pagesë me fondet e veta për mikun dhe familjen e tij.

Lalla dhe Allajbeu thonë se njihen prej vitesh që kur ai ishte student në Turqi dhe kanë raporte të afërta familjare. Allajbeu ka qenë ndër të parët që e ka ndihmar familjen e tij në Bremen, më shumë me komunikimet me qiradhënësen për shkak se bashkëshortja e tij “nuk flet gjuhë të huaja”.

Në dosjen e Prokurorisë të poseduar nga Hashtag.al thuhet se gjatë periudhës që Adriatik Llalla ka qenë Prokuror i Përgjithshëm, Allajbeu nuk ka patur çështje penale, as ai vetë dhe as shoqëritë e tij tregtare “Spitali Amerikan” dhe “Ekma SHPK”. Por ky pohim në dosje neglizhon një ngjarje të rëndë të ndodhur në spitalin Amerikan në vitin 2016, ku në mjediset e këtij spitali një pacient i vuri flakën vetes dhe një pacienti tjetër. Si pasojë e zjarrit humbën jetën dhe dy paciente të tjera.

Ky pohim i Prokurorisë tregon se dhe për ngjarjen në Spitalin Amerikan, edhe për koncensionet në Shëndetësi të siguruara nga Allajbeu, ish-kryeprokurori Llalla nuk ka kryer asnjë hetim.

Mungesa e hetimit sipas dosjes së Prokurorisë tregon se nuk ka patur konflikt interesi midis Llallës dhe Allajbeut, por prokuroria ka neglizhuar faktin se mungesa e hetimeve në fakt mund të jetë dhe imunitet absolut që kanë pasur Allajbeu dhe bizneset e tij në raport me Prokurorinë e drejtuar nga Llalla.

Klodian Allajbeu edhe për shkak se ka ditur t’u vijë në ndihmë për probleme jetike shëndetësore politikanëve dhe pushtetarëve të rëndësishëm në vend, gëzon mbështetje në të gjithë krahët politikë. Ndonëse të gjitha mediet e posedojnë dosjen e hetimit të Adriatik Llallës dhe kanë raportuar mbi të, asnjë nuk ka guxuar të përmendë paragrafet e dosjes ku përmendet bosi i spitalit amerikan./Hashtag.al