Vendosni fjalën kyçe....

Meta: Buxheti 2021 nuk ka qëllim rritjen punësimit, papunësia nga 11.2% shkoi në 11.9% në tremujorin e dytë të 2020


Kreu i Shtetit, Ilir Meta, pasi kthehu në Kuvend ligjin për Buxhetin 2021, dita ditës në rrjetet sociale po shpjegon sipas tij disa nga mangësitë që nuk janë adresuar nga mazhoranca qeverisëse.

Meta thotë se mbi 50 mijë qytetarë kanë humbur jetën dhe papunësia është rritur nga 11.2% në 11.9% deri në tremujorin e dytë të vitit 2020.

Sipas Metës, buxheti 2021 nuk ka objektiv mbrojtjen e vendeve të punës dhe rritjen e punësimit.

Mbi 50,000 qytetarë humbën vendet e punës dhe papunësia nga 11.2%, u rrit në 11.9%, deri në 3-mujorin e dytë të vitit 2020. Buxheti 2021 nuk ka objektiv mbrojtjen e vendeve të punës dhe rritjen e punësimit”-shkruan Meta.