Vendosni fjalën kyçe....

Media amerikane: Trump e quan Faucin “katastrofë” do ishte bombë nëse e shkarkonim


Presidenti Donald Trump të hënën sulmoi Dr. Anthony Fauci gjatë një telefonate me stafin e fushatës, duke e quajtur specialistin e sëmundjes infektive një “katastrofë” dhe duke thënë çdo herë që ai shkon në televizion ka një “bombë”, por do të kishte “një bombë më të madhe” nëse e pushoni nga puna ”, sipas një regjistrimi të telefonatës shkruan NBC News.

Njerëzit janë lodhur duke dëgjuar Faucin dhe të gjithë këta idiotë – këta njerëz, që e kanë kuptuar gabim,” tha Trump. “Fauci është një djalë i mirë. Ai ka qenë këtu për 500 vjet. Ai i quajti të gjithë gabim. Dhe ai është si ky djalë i mrekullueshëm, një i urtë i mrekullueshëm që na tregon se si” t’i përgjigjemi pandemisë.

Nëse unë do ta dëgjoja atë, do të kishim 500,000 vdekje“, vazhdoi Trump, duke shtuar sekonda më vonë, “Nëse do ta dëgjonim atë, do të kishim 700-800,000 vdekje tani“.

Trump vuri në dukje komentet e hershme të Faucit mbi maskën që mbante dhe mbyllte udhëtimet nga Kina si shembuj të këshillave të dyshuara të këqija. “E megjithatë, ne e mbajmë atë“, u tha Trump atyre që ishin në anën tjetër të telefonit. “Sa herë që ai del në televizion, ka gjithmonë një bombë, por ka një bombë më të madhe nëse e pushon nga puna“.

Presidenti, i cili ishte duke folur me punonjësit e fushatës për të ofruar optimizëm në ditët e fundit të zgjedhjeve, gjithashtu i tha stafit se ai është “më i ngazëllyer” sot sesa ishte disa javë më parë. Ndihmësit e presidentit kanë shprehur shqetësim rreth peisazhit aktual të votimit në garën kundër të nominuarit për president të Demokratëve Joe Biden me vetëm dy javë deri në ditën e zgjedhjeve.