Vendosni fjalën kyçe....

Zbulohen 25 emrat që kanë aplikuar për një vend në KQZ-në e re


Janë zbuluar emrat e 25 personave që kanë aplikuar për të qenë pjesë e organeve të reja të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Mes tyre janë edhe emra të njohur ish-kryetarja e KQZ-së, Lefterie Lleshi e ish-anëtari i KQZ-së, Hysen Osmanaj, ish-kryeprokurori Theodhori Sollaku e ish-zv.ministri Arben Isaraj.

Sipas marrëveshjes mes partive, KQZ-ja e re do përbëhet nga 3 organë drejtuese që janë: Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve me mandat 7-vjeçar të përtëritshim, Komisioni Rregullator me 5 anëtarë dhe mandat 5-vjeçar, si dhe Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve, gjithashtu me 5 anëtarë, por me mandat 9-vjeçar. 

Edhe nënkomisioneri që do të ndjekë çështjen e identifikimit elektronik, do të gëzojë një mandat 7-vjeçar. Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve është organ monokratik dhe ka mes të tjerash këto kompetenca.

Lista e emrave

Irsa Rusi, komisionere dhe Komisioni Rregullator

Agim Paskali Komisioni Rregullator dhe KAS

Halil Hyseni-Komisioner

Hysen Osmanaj-Komisioner, zv.komisioner, komisioni Rregullator- KAS

Ledio Braho – KAS

Lefterie Lleshi- Komisioner, Komisioni Rregullator, KAS

Odeta Berberi – Komisioni Rregullator

Arens Cela – Komisioni Rregullator, KAS

Anjeza Dajzmaili – Komisioni Rregullator

Spiro Maliqi – Komisioni Rregullator, KAS

Naim Mecalla – Komisioni Rregullator

Redinela Beqiraj- KAS

Durim Grabova – Komisioni Rregullator, KAS

Farie Osmani – KAS

Arben Xhiku – Komisioner, zv.komisioner dhe Komisioni Rregullator

Theodhori Sollaku – Komisioni Rregullator, KAS

Përparim Shullazi

Eldrina Karafili – KAS

Lealba Pelingu

Akil Mustafa – komisioner, zv.komisioner, Komisioni Rregullator

Arben Isaraj – KAS

Odeta Seferaj

Lindita Tako – Komisioni Rregullator, KAS

Kamerion Salillari

Ardian Myslimaj