Vendosni fjalën kyçe....

Aplikimet suedeze për nënshtetësi finlandeze pothuajse dyfishohen


Dy herë më shumë suedezë kanë aplikuar për nënshtetësi finlandeze deri më tani këtë vit sesa kanë aplikuar gjatë gjithë vitit 2019, me punonjësit e ambasadës që spekulojnë se mënyrat e ndryshme të përgjigjes ndaj koronavirusit mund të jetë shkaku.

Deri më tani në vitin 2020, mbi 300 shtetas suedezë kanë aplikuar për nënshtetësi finlandeze, ndërsa vetëm 152 kanë aplikuar gjatë gjithë vitit 2019.

“Ne kemi marrë shumë aplikime dhe është ende verë,” tha Jouni Laaksonen, nënkryetare e misionit në ambasadën finlandeze në Stokholm.

“Ne nuk e dimë me siguri, sepse nuk keni pse të jepni një arsye pse aplikoni për nënshtetësi finlandeze. Por është ndoshta për shkak të koronavirusit. Njerëzit duan të sigurojnë që ata mund të vijnë në Finlandë,” shtoi Laaksonen.

Zyrtari thotë se shumica e aplikantëve janë ish-shtetas finlandezë të cilët u bënë shtetas suedezë para vitit 2003, pas së cilës u lejua shtetësia e dyfishtë me fqinjin lindor të Suedisë.