Vendosni fjalën kyçe....

Pasojat e kufizimeve ndaj Covid-19, linja ajrore më e madhe në Amerikën Latine kërkon mbrojtjen nga falimentimi


Kompania më e madhe ajrore e Amerikës Latine, LATAM Airlines Group SA, tha të martën se ka paraqitur mbrojtjen nga falimentimi në SHBA.

Ajo po kërkon të ristrukturojë borxhin e saj pasi përballet me probleme financiare të mëdha shkaktuara nga kufizimet Covid-19.

Sipas kompanisë, rezervimet, pagat e punonjësve dhe kuponët e fluturimit nuk do të preken. Operacionet e pasagjerëve dhe ngarkesave do të vazhdojnë gjithashtu si normal.

“Procesi i riorganizimit financiar ofron një mundësi të qartë për të punuar me kreditorët tanë dhe palët e tjera të interesit për të zvogëluar borxhin tonë, për të adresuar sfidat tregtare që ne, ashtu si të tjerët në industrinë tonë, po përballemi,” tha LATAM në deklaratë.