Vendosni fjalën kyçe....

Eksperti i armëve teston automatikun e Luftës së Dytë Botërore, shihni çfarë ndodh (Video)


Një ekspert i njohur i armëve të zjarrit, atyre moderne e të vjetra provoi qëndrueshmërinë dhe jetëgjatësinë e një arme ikonike të epokës së Luftës së Dytë Botërore.

Bëhet fjalë për modelin PPSh-41, duke u përpjekur ta shkatërrojnë atë me gjuajtje të vazhdueshme pa u ndalur. Megjithatë arma 78-vjeçare, nuk u dorëzua lehtë.

Arma legjendare e Luftës së Dytë Botërore u projektua nga Georgy Shpagin në 1941. Ajo arriti tq gjuajë 913 fishekë 7,62 mm Tokarev, para se të bllokohej.

Mbi gjashtë milion copë PPSh-41 u prodhuan nga Bashkimi Sovjetik gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe ai u bë arma më e përdorur automatike e luftës.