Vendosni fjalën kyçe....

Katari vendi i parë që do përdorë teknologjinë me transportin publik vetë-drejtues


Katari do të bëhet një nga vendet e para në botë me transport publik vetë-drejtues.

Kryeqyteti i vendit Doha ka rënë dakord të zhvillojë një infrastrukturë të gatshme për një flotë autobusësh autobusë dhe me emisione zero Volkswagen për të marrë në rrugët e saj, secila prej të cilave mund të transportojë deri në katër pasagjerë në rrugë të fiksuara. Ndërkohë, autobusët e teknologjisë së lartë, Scania janë vendosur të transportojnë grupe më të mëdha pasi kompania mëmë Volkswagen Group nënshkroi një marrëveshje të madhe me zyrtarët e Katarit.

Shërbimet e reja të autobusëve dhe taksive janë vendosur të operohen nga aplikacionet, të cilat aktualisht janë në zhvillim nga filiali i Volkswagen MOIA. Njohuria e tij për vetë drejtim janë vendosur të sigurohen nga Audi (gjithashtu në pronësi të Grupit VË) Qendra Autonome Inteligjente e Drejtimit të Ekselencës.

Opsionet e reja të transportit publik të Doha do të shtojnë opsionet ekzistuese rreth qytetit, në një përpjekje për tu kujdesur për rritjen e kërkesës, tha Autoriteti i Investimeve të Katarit. Drejtori i Përgjithshëm i saj, Mansoor Al Mahmoud, tha se qytetet ishin të varur nga vala e re e inovacionit për të përparuar.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *