Vendosni fjalën kyçe....

Cilët janë 9 anëtarët e rinj të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi


Janë zgjedhur anëtarët e rinj të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Përveç presidentit Meta, në hedhjen e shortit në sallë ishin të pranishëm edhe kreu i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Ibrahimi, e ngarkuara me punë e Ambasadës Amerikane, Moses-Ones, Avokatja e Popullit, Ballanca si dhe juristë e gazetarë.

Në përfundim të hedhjes së shortit, këshilltari ligjor i presidentit Meta lexoi emrat e anëtarëve të rinj të KED-së sipas institucioneve.

Ata do përfaqësojnë institucionet respektive në Këshillin e Emërimeve në Drejtësi që do nisë të funksionojë në fillim të vitit 2020.

Shorti është transmetuar në mënyrë të drejtë në Televizionin Publik Shqiptar.

Anëtarët

Gjykata Kushtetuese

Fiona Papajorgji

Vitore Tusha

Gjykata e Lartë

Ardian Dvorani

Prokuroria e Përgjithshme

Arta Marku

Gjykatat e Apelit

Miranda Andoni

Saida Dollani

Zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit

Ludovik Dodaj

Prokurore nga Zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit

Fatjona Memçaj

Gjyqtar nga Gjykatat Administrative

Arjan Qafa

 

Anëtarës zëvendësues

Gjykata Kushtetuese

Marsida Xhaferllari

Gjykata e Lartë (Nuk ka)

Prokuroria e Përgjithshme

Bilbil Mete

Gjykatat e Apelit

Nazmi Troka

Zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit

Nezir Gjokaj

Gjyqtar nga Gjykatat Administrative

Marjana Velçani