Vendosni fjalën kyçe....

Pamje të rrallë të librit të Luftës së Ftohtë, mes tyre edhe një bunker nga Shqipëria


Bunkerë, Shqipëri

Pas humbjes së Gjermanisë naziste në 1945, mes fituesve nisi një përplasje e fortë që zgjati për më shumë se 40 vjet mes aleatëve të NATO-s të udhëhequr nga SHBA dhe një blloku Lindor të mbizotëruar nga ish-Bashkimi Sovjetik.

Për katër dekadat e ardhshme të dy palët u përgatitën për një konflikt që fatmirësisht nuk ndodhi kurrë. Kjo ‘Luftë e Ftohtë ’mori fund pas rënies së Bashkimit Sovjetik në 1991, por dekada më vonë gjurmët e këtyre makinave të fuqishme të luftës mbeten në të gjithë botën.

Libri i ri magjepsës nga Robert Grenville, eksploron shumë prej këtyre relikteve përmes më shumë se 170 fotografive goditëse.

Më poshtë mund të shihni disa nga pamjet magjepsëse që jaë publikuar në librin e Grenville ‘Abandoned Cold War Places’ (Vendet e braktisura të Luftës së Ftohtë).

Nëndetëse, Rusi

Rakete, Angli

Avionë SHBA

Vendstrehim nëndetsesh, Kroaci

Avionë,. Rusi

Vend lëshimi raketash, Letoni

Avionë,. Rusi

Radar, Angli

Tank, Bullgari

Telefon, Bosnje

Helikopterë, Rusi

Raketa, SHBA

Nëndetëse, Rusi