Vendosni fjalën kyçe....

Zbulohet në Rusi diamanti më i madh i gjetur ndonjëherë në Europë


Rajoni Arkhangelk në veriperëndim të Rusisë ka qenë i pasur për sa i përket zbulimit të gurëve të çmuar në muajt e fundit dhe diamanti më i madh në Evropë dhe një diamant i verdhë i rrallë janë gjetur në një minierë lokale, së bashku me gurë të tjerë të çmuar.

Një diamant ngjyrë i verdhë që peshon 47.61 karat, që u gjet të shtunën, u bë zbulimi më i fundit në një nga minierat më të mëdha të diamantit në Rusi dhe në botë, minierës së Gribit.

Një tjetër thesar i zbuluar në minierë, doli se ishte diamanti më i madh i gjetur ndonjëherë në Evropë, tha kompania për ‘TASS’ të martën. Diamanti 222.09-karat u zbulua në maj, së bashku me një gur të çmuar më të vogël që peshonte 127.34 karat.

Para kësaj, diamanti më i madh i gjetur në minierë ishte një kristal 181,68-karat i quajtur ‘Arkhangelk Michael’.

Kompania do i dërgojë gurët e çmuar për shitje në Antëerp, Belgjikë. Izraeli dhe Belgjika janë tradicionalisht blerësit më të mëdhenj të diamantëve në botë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *