Vendosni fjalën kyçe....

40 shtete në SHBA padisin kompanitë farmaceutike për konspiracion e çmimeve


Më shumë se 40 shtete amerikane kanë paraqitur një padi, ku akuzojnë kompanitë farmaceutike se po bëjnë konspiracion për të rritur artificialisht koston e ilaçeve.

Në padi aludohet se, rreth 20 kompani janë përfshirë në aferën e manipulimit të çmimit të më shumë se 100 ilaçeve, përfshirë këtu trajtimin për diabetin dhe kancerin.

Një nga kompanitë e akuzuara është “Teva Pharmaceutical Industries”, prodhuesja më e madhe në botë e ilaçeve gjenerike. Ajo vet ka mohuar akuzat.

Padia ligjore, që pason një hetim pesëvjeçar, akuzon kompanitë e ilaçeve për përfshirje në një skemë për rritjen e çmimeve, në disa raste me më shumë se 1.000 për qind, e është paraqitur nga kryeprokurori i Connecticutit, William Tong.

15 individë janë përmendur po ashtu si të akuzuar për ideimin e skemës së manipulimit të çmimeve.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *