Vendosni fjalën kyçe....

Emigrantët përleshen me policinë në Greqi, synojnë futjen në Maqedoninë e Veriut ose Sgqipëri (Video)


Qindra emigrantë sulmuan një stacion treni dhe u përleshën me policinë në Greqi si pjesë e një përpjekjeje për të rihapur një rrugë tokësore drejt Gjermanisë.

Nënat që mbartnin foshnjat e tyre shiheshin duke vrapuar për t’u larguar nga gazi lotsjellës, ndërkohë që zjarret përfshinë fshatin Diavatë, afër kufirit grek me Maqedoninë Veriore.

Emigrantët u mblodhën në këtë fushë duke shpresuar që të kalonin në mënyrë të paligjshme përmes Ballkanit drejt Evropës Veriore. Kjo lëvizje pasoi raportet e mediave sociale të planeve për një lëvizje të organizuar për të kaluar kufirin veriperëndimor të Greqisë me Shqipërinë në fillim të prillit.

Në Athinë, refugjatët u panë të shtrirë në gjurmët e trenit duke thirrur ‘Gjermani!’ dhe “hapin kufijtë” në një protestë të veçantë në stacionin kryesor hekurudhor në Athinë.