Vendosni fjalën kyçe....

Ishte nisur për Dusseldorf, avioni ngatërrohet dhe ulet në Edinburgh


Një avion i linjës “British Airways”, i ngritur nga Londra dhe me destinacion për në Düsseldorf, Gjermani, u ul në Edinburg, Skoci.

Bëhet fjalë për një gabim gjatë rrugës nga ana e pilotëve, në origjinën e së cilës, siç shpjegon BBC, duhet të ketë qenë paraqitja e planit të gabuar të fluturimit.

Fluturimi është kryer në emër të kompanisë britanike nga avioni gjerman WDL. Por komandanti dhe bashkëpiloti i aeroplanit, siç pranohet nga vetë “British Airways”, duket se u janë dhënë harta të gabuara, koordinatat e të cilave më pas hynë në mënyrë të pashmangshme në sistemin e navigimit. Kur dëgjuam “mirëseerdhët në Edinburg”, udhëtarët ishin të bindur se ishte një shaka. Dhe në vend të kësaj ajo ishte e gjitha e vërtetë.

“I kërkojmë falje klientëve për këtë pengesë në udhëtimin e tyre dhe ne do t’i kontaktojmë ata individualisht,” tha në një deklaratë linja ajrore që sugjeron disa dëmshpërblime të mundshme mbi pagesat.

Qëndrimi, i cili u bë i mërzitshëm edhe për shkak të tualeteve të bllokuara dhe mbarimit të pijeve në bar, por që mjaftoi në kohë për ta pajisur avionin me një plan fluturimi të saktë dhe për të marrë drejtimin përballë Gjermanisë. Ndërkohë, “British Airways” ka njoftuar se ka hapur një hetim për të konstatuar pse u paraqit plani i gabuar i fluturimit në nisje.