Vendosni fjalën kyçe....

Botës po i mbaron rëra, hidhen në aksion bandat e tregut të zi


Shkencëtarët po paralajmërojnë se rëra po mbaron dhe po na kalon nëpër gishta. Një paralajmërim i tillë po nxit bandat e tregut të zi për të vjedhur sasi të mëdha nga lumenjtë dhe plazhet.

Statistikat tregojnë se në mbarë botën mbrojmë 50 miliardë tonë rërë çdo vit – dyfishi i sasisë së prodhuar nga çdo lumë në botë.

Kjo sepse numri dhe madhësia e qyteteve po zmadhohen dhe 90% e plazheve të botës janë zvogëluar me mesatarisht 40 metra që nga viti 2008.