Vendosni fjalën kyçe....

Fleckenstein: I takon deputetëve të vendosin nëse duan të djegin mandatin apo jo


Raportuesi për Shqipërinë në Parlamentin Evropian Knut Fleckenstein ka reaguar në lidhje me vendimin më të fundit të opozitës për djegien e mandateve parlamentare.

Në një prononcim të  Fleckenstein për Top Channel ai thekson se “kjo nuk është hera e parë që ne përballemi me një situatë të tillë, me opozitën shqiptare që kërkon të heqë dorë nga detyra e saj në Kuvend”.

Për të vijuar më tej, Fleckenstein shkruan se asgjë nuk ka ndryshuar në këto 5 vite në lidhje me këtë taktikë.

Por, ai këmbëngul dhe thekson faktin që “është detyra e opozitës, brenda Parlamentit apo – nëse e sheh të arsyeshme – edhe jashtë Parlamentit, të ofrojë një alternativë politike për qeverisjen e vendit”.

Sa i përket dorëzimit të mandateve, politikani gjerman shprehet se “është në dorën e gjithsecilit prej deputetëve, për të vendosur nëse duan apo jo të heqin dorë nga mandati që u ka dhënë populli”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *