Vendosni fjalën kyçe....

Edi Rama si guxon?!


Nga Endri Shabani 

Realisht si guxon ne mes te Evropes, ne 2019 te fusesh policet te rrahin studentet ne klasat e tyre?!

Ke vite qe i rreh protestuesit, djem, vajza, burra, e gra, ne rajone policie apo sheshe. Por sot guxove t’i rrahesh brenda universitetit, ne klasat e tyre.

A ka mbetur me nje vend i shenjte ku ti nuk mund te guxosh te futesh me police?

Nje sjellje e tille ishte e papranueshme kur ndodhte ne Bangladeshin e viteve 70 apo Korene e viteve 80. Nuk ndodhte as ne regjimin e Gadafit apo te Enver Hoxhes. Dhe kurresesi nuk mund te jete e pranueshme ne mes te Evropes, e nuk mund te tolerohet ne 2019-en.

Une refuzoj te pranoj si normale qe policia te rrahe studentet neper klasat e tyre, vetem sepse protestojne kunder ligjit tend, te cilin vete ti po e shkel me te dyja kembet duke futur policine.

Dhe une pyes:

A kane rektore keto universitete?

A kane me dekane keto fakultete?

A kane me pedagoge keto auditore?

A ka me Avokat Populli ne kete vend?

A ka President ky shtet?

A ka me deputete qe perfaqesojne popullin?

Dhe e fundit: A ka me prinder ne kete shoqeri?

Ku jeni?! Cfare po beni nderkohe qe femijet rrihen, fyhen the poshterohen nga police qe paguhen me parate tuaja?!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *