Vendosni fjalën kyçe....

Deputeti gjerman: Shqipëria të bëjë vettingun në politikë, partitë të gjejnë zgjidhjen


Deputeti i Bundestagut gjerman Andres Lammel i cili ndodhet në një vizitë në Tiranë, ka thënë se Komisioni i Venecias e mbështet vettingun në politikë në mënyrë që këta politikanë që zgjidhen të mos jenë të përfshirë në akte kriminale.

Lammel u shpreh se me rëndësi është që projektligji i opozitës të diskutohet në Kuvend. Ai gjithashtu foli edhe për problemet zgjedhore ku përmende financimin e partive dhe të fushatave elektorale, por edhe faktin se vitin tjetër një pjese të votuesve u mbaron karta e identitetit, si dhe problemin me listat zgjedhore.

I pyetur për vettingun në politikë, u shpreh se duhet që palët të ulen sa më parë për të implementuar këtë proces.

Ai deklaroi se publiku ka të drejtë të kërkojë që poltikanët të mos jenë të përfshirë në akte kriminale.

“Lajmet që politika është e përfshirë në krim e kemi prej disa vitesh dhe kemi njoftuar kancelaren gjermane që në Shqipëri duhet të ekzistojnë disa rregulla se si ti largojmë nga politika. Publiku duhet të ketë të drejtën që të kërkojë që këto politikanë të mos jenë të përfshirë në akte kriminale. Është e qartë se është një komision që vendos për aktet sesa të rënda janë ato dhe nëse duhet ta dorëzojë deputetët mandatin apo jo. Mendoj për të dy palët të ulen së bashku sa më parë dhe mendoj se do të jetë në interes të PS-së që të kthejë besimin tek popullata, të ulen sa më shpejt dhe implementojnë procesin e Vettingut në poltikë”, u shpreh ai.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *