Vendosni fjalën kyçe....

Arta Marku në analizën e një mafiozi italian


“Tre gjykatës do dëshironin sot të zgjidheshin si kryeprokuror i Republikës. Njëri është shumë inteligjent, i dyti ka mbështetjen e partive qeverisëse, kurse i treti është një torollak, por pikërisht ky do e marrë postin. Kjo është mafia.” – është një frazë e thënë nga mafiozi italian, Frank Coppola dhe e përmendur nga gjykatësi i famshëm italian, Giovanni Falcone, në një intevistë të dhënë në vitin 1991.

Sipas mafiozit, ndër 3 gjykatësit që kërkonin postin, meritën më të madhe për të e ka ai që është më i zgjuari, mundësitë më të mëdha i ka ai me mbështetjen politike, ndërsa torollaku i kapur është në fakt ai që do e fitojë postin.

Pikërisht zgjedhja e torollakut të kapur është mafia, sipas Coppolas.

Tani përpiquni që mbi këtë parim të mafiozit italian, të gjeni se kush mund të ketë vënë Arta Markun./Hashtag.al


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *