Vendosni fjalën kyçe....

Trump mund të përballet me akuza të tjera penale – Media


Departamenti Amerikan i Drejtësisë ka informuar ish-presidentin Donald Trump se ai është nën hetim penal lidhur me keqpërdorimin e dyshuar të materialeve të klasifikuara, raportuan disa media të mërkurën.

Ekipi ligjor i Trump mori një letër nga prokurorët këtë javë ku thuhej se ish-udhëheqësi është objektivi i një hetimi të jurisë së madhe nëse ai ka mbajtur në mënyrë të paligjshme dosje sekrete në rezidencën e tij private pas largimit nga detyra në vitin 2021, thanë burime të paidentifikuara për CNN, Fox Neës, Politico dhe shitore të tjera.

Lëvizja mund të tregojë se prokurori i posaçëm Jack Smith po përgatitet të marrë një vendim akuzues për rastin.

Ai u përgjua për këtë rol jo shumë kohë pasi agjentët federalë bastisën pronën e Trump në Florida në gusht 2022, duke shfaqur në fund mijëra faqe të dhënash qeveritare, duke përfshirë mbi 100 dokumente të klasifikuara. Rreth 200 dosje të tjera u dorëzuan vullnetarisht nga avokatët e Trump përpara bastisjes.

Smith thuhet se ka thirrur disa bashkëpunëtorë të Trump në javët e fundit për të dëshmuar para jurisë së madhe, duke përfshirë një nga avokatët e tij, Evan Corcoran, si dhe Taylor Budoëich, një ish-zëdhënëse dhe ish-shefin e stafit të Shtëpisë së Bardhë, Mark Meadows.

Në një intervistë me Neë York Times të mërkurën, Trump nuk pranoi të konfirmonte nëse ishte njoftuar për hetimin, por tha se nuk i ishte thënë se do akuzohej.

Ish-presidenti ka mohuar çdo keqbërje në trajtimin e dokumenteve dhe madje ngriti një padi në Florida për të kundërshtuar materialet e sekuestruara nga rezidenca e tij në Mar-a-Lago vitin e kaluar.

Ndërsa qasja e Departamentit të Drejtësisë në dokumente u pezullua për pak kohë, qeveria u autorizua më vonë të përdorte dosjet për hetimin e saj pas një apeli.

Procedurat e Departamentit të Drejtësisë thonë se ‘letrat e synuara’ mund t’u dërgohen atyre për të cilët ka ‘prova thelbësore që e lidhin atë me kryerjen e një krimi’, duke i lejuar ata të dëshmojnë në mbrojtjen e tyre përpara një aktakuze. Ata shpesh dërgohen jo shumë kohë përpara se të jepen akuzat.