Vendosni fjalën kyçe....

Turqia bllokon platformën e abonimit erotic OnlyFans – Media


Turqia bllokoi hyrjen në platformën e abonimit erotik OnlyFans të mërkurën në përgjigje të një peticioni nga konservatorët në platformën e qytetarëve CIMER.

Ankaraja nuk ka bërë asnjë deklaratë zyrtare për ndalimin e qasjes në platformë, përdoruesit e së cilës fitojnë para duke ngarkuar foto dhe video erotike apo të çuditshme për abonentët që paguajnë për nivele të ndryshme qasjeje në përzgjedhjen e materialeve.

Raportet nga media turke konfirmuan se faqja ishte e bllokuar, me përpjekjet e aksesit që kthenin një mesazh që paralajmëronte përdoruesit që trafiku i tyre nuk ishte i sigurt. Të paktën një krijuese e OnlyFans shkoi në Twitter për t’u kërkuar klientëve të saj që ta kërkojnë atë duke përdorur një VPN, një teknologji që përdoret shpesh për të anashkaluar pengesat specifike të vendit.

OnlyFans ‘inkurajon shoqërinë të bëjë para të lehta me metoda imorale’, paralajmëroi qeverinë një nënshkrues i peticionit në komentet e riprodhuara nga gazeta turke e lajmeve Cumhuriyet.

“Nëse nuk merren masa drastike kundër platformave të tilla, morali publik dhe struktura e familjes turke do të gërryen dhe përfundimisht do degjenerohen”, shkroi personi, duke argumentuar për ndalimin jo vetëm të OnlyFans por të ‘të gjitha platformave të tilla’.

OnlyFans ka 190 milionë përdorues, duke shtuar gjysmë milioni të tjerë çdo ditë, megjithëse shumica janë abonentë që shkarkojnë përmbajtjen e njerëzve të tjerë pa ngarkuar të tyren, sipas Earthweb.

Ndërsa ngarkuesit e njohur mund të fitojnë qindra mijëra dollarë çdo muaj, krijuesi mesatar fiton vetëm 151 dollarë në muaj dhe faqja merr 20% të të gjitha fitimeve të krijuesve.