Vendosni fjalën kyçe....

SHBA kërkon të ngrijë asetet e shkëmbimit më të madh të kriptove në botë


Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) i ka kërkuar një gjykate federale të lëshojë një urdhër të përkohshëm ndalimi për të ngrirë asetet amerikane të këmbimit të kriptomonedhave Binance, raportoi Reuters të martën, duke cituar një paraqitje në një gjykatë federale të Uashington DC.

Mocioni vjen një ditë pasi rregullatori paditi Binance dhe shefin e saj Changpeng Zhao, duke ngritur 13 akuza duke pretenduar se ‘entitetet Zhao dhe Binance u përfshinë në një rrjet të gjerë mashtrimi, konfliktesh interesi, mungesë zbulimi dhe evazion të llogaritur të ligjit’ sipas njoftimit për media të KSHZ-së. Tarifat zbatohen për Binance Holdings Ltd. dhe firmën e saj bashkëpunëtore Binance.US.

Binance, shkëmbimi më i madh i kriptomonedhave në botë për nga vëllimi, tha në një deklaratë se ishte ‘i zhgënjyer’ dhe ‘i surprizuar’ nga padia dhe paralajmëroi se veprimet e SEC ‘minojnë rolin e Amerikës si një qendër globale për inovacionin financiar dhe udhëheqjen’.

“Çdo pretendim se asetet e përdoruesve në platformën Binance.US kanë qenë ndonjëherë në rrezik janë thjesht të gabuara,” shtoi kompania.

Kjo vjen si pjesë e një goditjeje më të gjerë ndaj shkëmbimeve të kriptove në SHBA. Gjithashtu të martën, SEC, qëllimi kryesor i së cilës është të zbatojë ligjin kundër manipulimit të tregut financiar, paditi platformën kryesore vendase të kriptomonedhës, Coinbase, duke e akuzuar atë për operim të paligjshëm, sepse nuk kishte arritur të regjistrohej fillimisht te rregullatori.

Platformat e tregtimit të kriptove janë përballur me një kontroll të shtuar nga rregullatorët që nga kolapsi i vitit të kaluar të bursës FTX, i cili shkaktoi panik tek investitorët dhe fshiu miliarda nga vlera e tregut të industrisë së kriptove.

Ligjvënësit kanë bërë thirrje për rregulla më të rrepta në industri dhe transparencë më të madhe në lidhje me mënyrën se si operojnë kompanitë e kriptove dhe se si ato trajtojnë fondet e klientëve.