Vendosni fjalën kyçe....

CNN shkarkon shefin ekzekutiv


CNN ka ndarë rrugët me shefin ekzekutiv Chris Licht një vit pasi ai premtoi të ringjallte rrjetin e rrënuar të lajmeve si një forcë gazetarie serioze, u tha punonjësve të mërkurën David Zaslav, shefi i kompanisë mëmë të rrjetit ‘Warner Brothers Discovery’.

Licht do zëvendësohet përkohësisht nga një grup drejtuesish të lartë të CNN të udhëhequr nga Amy Entelis, zëvendësja e dikurshme e paraardhësit të tij polarizues, Jeff Zucker.

Përpara largimit vitin e kaluar, Zucker mbikëqyri shndërrimin e CNN nga një rrjet relativisht asnjanës i lajmeve në një platformë opinioni anti-Trump, një shndërrim që Licht supozohej se kishte për detyrë ta kthente.

Licht ishte ngritur në rolin kryesor me një mandat për të larguar CNN nga gremina anti-Trump që kishte arritur nën paraardhësin e tij, Jeff Zucker, dhe – sipas Atlantic – e shihte qëllimin e tij si asgjë më pak se ‘të shpëtonte gazetarinë’.