Vendosni fjalën kyçe....

Vasili: Rama ka shkelur çdo afat, i fshihet llogaridhënies për çështjen e kufirit detar me Greqinë


Deputeti Partisë së Lirisë, Petrit Vasili ende nuk ka marrë përgjigje nga Kryeministri Edi Rama lidhur me pyetjet e drejtuara prej tij prej një muaji për çështjen e detit me Greqinë.

Vasili thotë se Rama ka shkelur çdo afat dhe i fshihet llogaridhënies që sanksionohet edhe në ligjin për “statusin e deputetit”.

Deputeti i PL-së iu drejtua Kryeministrit më 17 janar me një kërkesë zyrtare me 27 pyetje për kufirin detar me Greqinë, çështje e cila është çuar për tu zgjidhur në Gjykatën e Hagës.

Postimi i plotë:

Pazarxhiu i kufijve Edi Rama nuk guxon ti pergjigjet Kerkeses Zyrtare, me 27 pyetje, per Kufirin Detar!

I jam drejtuar, qe ne date 17 janar te ketij viti, Edi Rames me 27 pyetje lidhur me çeshtjen e kufirit detar me Greqine.

Edi Rama ka shkelur cdo afat dhe nuk ka kthyer asnje pergjigje duke ju fshehur llogaridhenies dhe duke shkelur çdo afat dhe kane kaluar me shume se tre jave.

Ligji percakton qe Edi Rama duhet te ktheje pergjigje brenda 15 ditesh.

L I G J I Nr.8550, datë 18.11.1999 “STATUSI I DEPUTETIT” ne nenin 8 percakton:

Neni 8

“2. Drejtuesit e institucioneve të përmendura në pikën 1 të këtij neni janë të detyruar t’i përgjigjen deputetit brenda 15 ditëve nga data e paraqitjes së kërkesës”.

Pazarxhiu Edi Rama i kapur ne pazare dhe faje shume te renda, e ka krejt kot qe fshihet vrimave sic ben sa here kapet me presh ne dore.

Pazarxhiu i kufijve Edi Rama po refuzon haptas llogaridhenien ndaj Parlamentit.

Pazarxhiu Edi Rama eshte ligjerisht i vetshkarkuar sepse Kushtetuta eshte shume qarte dhe prere ne detyrimin per llogaridhenie te kryeministrit dhe mbi Kushtetuten nuk del dot kērkush.

Ne 11 shkurt do te kerkojme populli do te llogari per tradhetine e pazarxhiut Edi Rama me kufijte e Shqiperise.

P.S. Keni letren zyrtare derguar Edi Rames me 27 pyetjet per kufirin detar.