Vendosni fjalën kyçe....

Vuçiç: Ndihem si delja e zezë mes miqve, isha e shqetësuar se si do më trajtonte Von der Leyen


Presidenti serb Aleksandar Vuçiç ishte një ndër liderët që morën pjesë në hapjen e gazsjellësit midis Bullgarisë dhe Greqisë.

Gjatë fjalës së tij, Vuçiç deklaroi se ndjehej si delja e zezë mes miqve. Mbi të gjitha ka treguar se është ndjerë i shqetësuar për mënyrën se si do të trajtohej nga presidentja e Komisionit Europian Ursula von der Leyen pas ngjarjeve të fundit lidhur me Rusinë.

“Besoj se do të kemi një dimër dhe një vjeshtë të vështirë, edhe më të vështirë sesa tha këtu presidentja e Komisionit Evropian Ursula Von der Leyen. Kisha një dilemë para se të vija këtu se si do të sillej me mua, por ishte shumë e sjellshme dhe e sjellshme. Ndihem pak si ‘delja e zezë’ këtu në shoqërinë e miqve dhe duhet ta falënderoj edhe pse nuk dua t’i bëj lajka. Ajo na ndihmoi shumë kur foli për ndërtimin e një ndërlidhësi ndërmjet Serbisë dhe Bullgarisë dhe më pas Maqedonisë së Veriut.”– tha Vuçiç, citon danas.rs.

Ai kërkoi nga presidentja e KE-së që në planet e anëtarëve të BE-së të përfshijë edhe vendet e Ballkanit.

Vuçiç kërkoi të njëjtin trajtim për Serbinë si për vendet e BE-së, për shkak të çmimeve të larta të energjisë. Ai përgëzoi liderët bullgarë dhe grekë dhe tha se i vjen keq që “askush nga ne nuk besonte në rëndësinë e këtij projekti“.