Vendosni fjalën kyçe....

Alec Baldwin tërhoqi këmbëzën që vrau regjisoren gjatë xhirimit të filmit – Ekspertiza e FBI-së


Alec Baldwin është personi që ka tërhequr këmbëzën e një arme mbështetëse të mbushur që vrau kineasten Halyna Hutchins në xhirimet e filmit ‘Rust’, zbuloi një hetim mjeko-ligjor i FBI-së. Baldwin më parë kishte mohuar të kishte tërhequr këmbëzën.

Hutchins u vra në xhirimet e filmit ‘Rust’ në New Mexico tetorin e kaluar, kur një armë që Baldëin u pa duke e tundur shkrepi. Baldwin me sa duket besonte se ai po përdorte një armë pa plumba ose me plumba manovër ndërsa një hetim për vrasje nga Zyra e Sherifit të Santa Fe është në vazhdim.

Raporti i FBI-së u mor nga ABC News dhe fragmente të caktuara u publikuan të shtunën.

Testimi i FBI-së zbuloi se arma teorikisht mund të kishte shpërthyer ndezësin në gëzhojën e saj ‘pa tërheqjen e këmbëzës’.

Duke folur për Xhorxh Stephanopoulos të ABC News në dhjetor, Baldëin tha se ai e kapi armën përpara se të kalonte në një skenë të ardhshme me Hutchins.

Është e paqartë nga raporti i fundit i ABC-së se sa forcë do të duhej të ushtronte Baldëin për të tërhequr këmbëzën e revolverit.

Armët me një peshë më të madhe këmbëze kërkojnë një shtrëngim më të fortë për të shkrepur, ndërsa këmbëzat më të lehta kërkojnë më pak përpjekje dhe për këtë arsye favorizohen nga gjuajtësit sportivë, për të cilët çdo lëvizje e panevojshme mund të zvogëlojë saktësinë në një garë.

Videoja e publikuar në prill dukej se tregonte Baldwin duke nxjerrë revolen dhe duke e drejtuar atë nga një aparat fotografik, me gishtin e tij në këmbëz. Nga pamjet nuk është plotësisht e qartë nëse ai ka shtrënguar gishtin.

Zyra e Hetuesit Mjekësor në New Mexico e ka klasifikuar vdekjen e Hutchins si një aksident, me një raport pas vdekjes duke vënë në dukje ‘mungesën e qëllimit të dukshëm për të shkaktuar dëm ose vdekje’. Prokurorët ende nuk kanë lëshuar ndonjë akuzë në lidhje me rastin.

Ajo që mbetet e paqartë është se si plumbat e vërtetë u futën në armë.