Vendosni fjalën kyçe....

Ish-këshilltari ushtarak i Trumpit: Ukraina mund të fshihet nga hartaUkraina mund të zhduket nga harta nëse konflikti me Rusinë nuk zgjidhet në mënyrë paqësore. Kështu tha ish-këshilltari ushtarak i Trump, kolonel Douglas Macgregor në një intervistë me Sky News Australia.

Kur u pyet se çfarë mund të bëhet më shumë për të ndihmuar Ukrainën në konfliktin ushtarak në vazhdim, Macgregor tha se “sa më gjatë të zgjasë, aq më shumë njerëz do të masakrohen pa nevojë, aq më shumë dëm do t’i shkaktohet Ukrainës”, duke shtuar se tani është “Efektivisht një gjendje e dështuar, ajo mund të fshihet plotësisht nga harta.”

Duke vënë në dukje se ushtria e Ukrainës ka pësuar humbje të mëdha gjatë konfliktit dhe se forcat ruse nuk ishin “kurrsesi të tendosura apo të lënduara në këtë pikë“, Macgregor argumentoi se “ne kemi nevojë për një armëpushim” dhe se vende si Australia duhet të këmbëngulin pasi “asnjë në Uashington nuk do ta bëjë këtë.”

“Ne nuk mund ta përballojmë ta luftojmë këtë derisa të mos ketë më asnjë ukrainas.”– këmbënguli ai, duke vënë në dukje se ai ka dëgjuar nga njerëzit në Berlin, Paris dhe Londër se ka mbështetje në rritje për një armëpushim ose që vjen në “një lloj marrëveshjeje” midis Moskës dhe Kievit.

Ish-këshilltari komentoi gjithashtu perspektivat e presidentit rus Vladimir Putin për një armëpushim të tillë, duke vënë në dukje se ai “kurrë nuk ka qenë i interesuar për të gjithë Ukrainën” dhe se territori që aktualisht është nën kontrollin e Rusisë është “zona tradicionale rusisht-folëse.”

Macgregor vuri në dukje se forcat ukrainase që ishin të përqendruara në rajonin e Donbasit ishin “shqetësim i madh” për Vladimir Putinin, i cili kishte frikë se këto forca “do të sulmonin Rusinë” dhe SHBA “do të vendoste në mënyrë të pashmangshme raketa balistike” duke e kërcënuar atë.

“Ai nuk do të tërhiqet, kjo është jashtë diskutimit.”– tha ish-këshilltari i lartë i Pentagonit, duke sugjeruar se nëse të dyja palët nuk ishin të gatshme të arrinin në një lloj marrëveshjeje mbi baza territoriale, atëherë duhet të arrihet një armëpushim, që Konflikti të mos kthehet në një “luftë më të gjerë rajonale”.