Vendosni fjalën kyçe....

UEFA përjashton Rusinë nga Nation League dhe garat e tjera


Qeveria evropiane e futbollit ka marrë vendimin për të përjashtuar Rusinë nga garimi në Nation League dhe në kompeticione të tjera.

Rusia nuk do të marrë pjesë në Grupin 2 të Ligës B dhe automatikisht do të renditet e katërta në këtë grup. Për rrjedhojë, ata do të bien në fund të fazës së grupeve dhe do të renditen në vendin e 16-të dhe të fundit të Ligës B”-thuhet në njoftim.

Në të njëjtin grup me Rusinë në Nation League ndodhet edhe Shqipëria të cilët tashmë do luajnë 2 sfida më pak. Në garë kuqezinjtë janë me Islandën dhe Izraelin.

Njoftimi  i UEFA-s:

Në vijim të vendimit të tij të 28 shkurtit 2022 për të pezulluar të gjitha ekipet dhe klubet përfaqësuese ruse nga pjesëmarrja në ndeshjet e kompeticionit të UEFA-s deri në një njoftim tjetër, Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s sot mori një sërë vendimesh në lidhje me implikimet e këtij vendimi për garat e tij të ardhshme, me qëllim që të të sigurojë vendosjen e tyre të qetë në një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjithë të interesuarit.

Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s vendosi si më poshtë:

UEFA Nations League 2022/23

Rusia nuk do të marrë pjesë në Grupin 2 të Ligës B dhe automatikisht do të renditet e katërta në këtë grup. Për rrjedhojë, ata do të bien në fund të fazës së grupeve dhe do të renditen në vendin e 16-të dhe të fundit të Ligës B.

UEFA EURO 2022 për femra (turni final)

Rusia nuk do të marrë pjesë në grupin C të turneut final të UEFA Women’s EURO 2022, i planifikuar midis 6 dhe 31 korrikut në Angli dhe do të zëvendësohet nga Portugalia, kundërshtarja e Rusisë e mundur në play-off.

Kualifikimet evropiane në Kupën e Botës FIFA për femra 2023

Rusia nuk i luajti dy ndeshjet e saj të planifikuara në prill në Grupin E (që përfshin Danimarkën, Bosnje-Hercegovinën, Malin e Zi, Maltën dhe Azerbajxhanin) për shkak të pezullimit të tyre. Rusia nuk do të marrë pjesë në asnjë nga ndeshjet e mëpasshme në këtë kompeticion dhe të gjitha rezultatet e tyre deri më tani konsiderohen të pavlefshme. Për rrjedhojë, Grupi E do të vazhdojë si një grup prej pesë skuadrash.

Kampionati Evropian 2021-23 për nën 21 vjeç

Rusia nuk i luajti dy ndeshjet e planifikuara në mars në Grupin C (që përfshin Spanjën, Sllovakinë, Maltën, Lituaninë dhe Irlandën e Veriut) për shkak të pezullimit të tyre. Rusia nuk do të marrë pjesë në asnjë nga ndeshjet e mëpasshme në këtë kompeticion dhe të gjitha rezultatet e tyre deri më tani konsiderohen të pavlefshme. Për rrjedhojë, Grupi C do të vazhdojë si një grup prej pesë skuadrash.

Garat e klubeve të UEFA-s 2022/23

UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa League League, UEFA Champions League për femra dhe UEFA Youth League

Rusia nuk do të ketë asnjë klub të lidhur që do të marrë pjesë në garat e klubeve të UEFA-s në sezonin 2022/23. Për rrjedhojë, listat përkatëse të aksesit të garave të klubeve për meshkuj dhe femra janë ribalancuar në përputhje me parimet e përcaktuara në rregulloret përkatëse të garave.

Për më tepër, Rusisë do t’i caktohet një numër pikësh koeficienti ekuivalent me numrin më të ulët që ka fituar në cilindo nga pesë sezonet e fundit, d.m.th. 4.333 pikë për koeficientin e klubit të shoqatës së meshkujve dhe 1.750 për koeficientin e klubit të shoqatës së grave për qëllimin e llogaritjes së pikëve. për sezonin 2022/23.

UEFA Futsal për Femra EURO 2022 (turni final)

Rusia nuk do të marrë pjesë në turneun final (që përfshin Portugalinë, Spanjën dhe Ukrainën) të planifikuar midis 1 dhe 3 korrikut në Portugali dhe do të zëvendësohet nga Hungaria, e cila përfundoi e dyta në Grupin 1 të Raundit Kryesor, të fituar nga Rusia.

2022/23 UEFA Futsal EURO për femra

Rusia ishte tërhequr drejtpërdrejt në Grupin 4 të Raundit Kryesor. Meqenëse tre fituesit e grupeve dhe nënkampionia më e mirë do të kualifikohen nga Raundi Preliminar, Rusia do të zëvendësohet në Raundin Kryesor me nënkampionen e dytë më të mirë të raundit të Raundit Preliminar.

2022/23 UEFA Futsal Champions League

Rusia nuk do të ketë asnjë klub të lidhur që do të marrë pjesë në Ligën e Kampionëve të Futsalit UEFA 2022/23.

Kualifikimet evropiane në Kupën e Botës në Futsal FIFA 2024

Rusia do të zëvendësohet në shortin e fazës së grupeve të Raundit Kryesor nga Norvegjia, e cila ishte skuadra e tretë më e mirë e raundit preliminar.

Garat për të rinj 2022/23

Rusia nuk do të marrë pjesë në kampionatet 2022/23 për meshkuj U-17 dhe U-19 për meshkuj dhe ekipet e hedhura në grupin e tyre do të garojnë kundër njëra-tjetrës në një mini-turne me tre skuadra.

Rusia nuk do të marrë pjesë në kampionatet e femrave U-17 dhe femrave U-19, dhe një mini-turne shtesë me tre ekipe do të zhvillohet në çdo garë.

Kupa e Rajoneve UEFA 2022/23

Rusia do të zëvendësohet nga nënkampionja e Raundit Preliminar në Grupin 1 të Raundit të ndërmjetëm.

EURO 2028/32 Procedura e ofertës

Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s e shpalli ofertën e paraqitur nga Unioni i Futbollit të Rusisë (FUR) për të pritur UEFA EURO 2028 ose UEFA EURO 2032 si jo të pranueshme, në përputhje me nenin 16.02 të Rregullores së Ofertës së UEFA-s Finalet dhe Fazat Përfundimtare, e cila thotë se ” çdo ofertues do të sigurojë që të mos veprojë në një mënyrë që mund të sjellë UEFA-n, fazën finale të UEFA-s ose fazën përfundimtare të UEFA-s, çdo ofertues tjetër (ose ndonjë punonjës, oficer ose përfaqësues të ndonjë prej të mësipërmeve), procedurën e tenderit ose futbollin evropian në disreputacion.”

Për më tepër, “kualifikimi automatik i skuadrës(eve) pritëse do të garantohet (…) për një mikpritës të vetëm (…)”. Prandaj, duke pasur parasysh pasigurinë se kur do të hiqet pezullimi, pranimi i një oferte nga FUR do të binte gjithashtu në kundërshtim me vendimin e Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s të datës 28 shkurt 2022, duke pezulluar të gjitha ekipet dhe klubet përfaqësuese ruse nga pjesëmarrja në kompeticionet e UEFA-s. ndeshjet deri në njoftimin e mëtejshëm, nëse një shoqatë, skuadrat e së cilës janë aktualisht të pezulluara nga pjesëmarrja në çdo kompeticion të UEFA-s, do të lejohet të bëjë ofertë për një turne që do të organizohet në territorin e saj.

Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s do të qëndrojë në gatishmëri për të thirrur mbledhje të mëtejshme për të rivlerësuar situatën ligjore dhe faktike ndërsa ajo evoluon dhe të miratojë vendime të mëtejshme sipas nevojës.