Vendosni fjalën kyçe....

Punonjësit e Disney-t në SHBA kapen në rrjetin e trafikimit të fëmijëve


Një operacion kundër trafikimit të njerëzve në Florida ka çuar në 108 arrestime, duke përfshirë katër punonjës të Disney-t, zbuloi policia e Polk County të mërkurën, duke njoftuar përfundimin e një hetimi të fshehtë gjashtëditor të quajtur ‘Operacioni Marsi Sadness 2’.

Mes atyre që u kapën nga operacioni ishte një burrë 27-vjeçar që punonte si roje në Disney Polynesian Village Resort, i cili u kap duke i dërguar mesazhe grafike seksuale dhe foto të pahijshme të vetes një oficeri të infiltruar, duke u paraqitur si një 14-vjeçar.

Punonjësit e tjerë të Disney-t përfshijnë një punëtor 24-vjeçar në restorantin ‘Cosmic’, një punonjës IT 45-vjeçar dhe një zhvillues softueri 27-vjeçar.

Një tjetër individ i kapur ka punuar për FunSpot, një tjetër park që ndodhet pranë Disneyëorld në Orlando. Të arrestuarit varionin nga mosha 17 deri në 67 vjeç dhe përfshinin një gjyqtar në pension nga zona e Çikagos.

Arrestimet vijnë pasi CEO-ja i Disney Bob Chapek kërkoi falje për kundërshtimin e pamjaftueshëm të ligjit të ashtuquajtur ‘Mos thuaj homoseksual’ të Floridës, një pseudonim nënçmues për projektligjin për të Drejtat Prindërore në Arsim, që ndalon mësuesit të diskutojnë identitetin gjinor dhe orientimin seksual me nxënësit e shkollës nën tetë vjeç.

Një grup punonjësish LGBTQ të Disney-t kanë argumentuar se edhe pse Chapek përfundimisht doli kundër projektligjit, ai nuk e bëri aq shpejt sa duhet.

Grupi, i cili nuk është i lidhur me grupet ekzistuese LGBTQ në Disney, ka njoftuar se do të organizojë një largim më vonë këtë muaj, duke kërkuar që Disney të ndërpresë çdo mbështetje për gati dy duzina politikanësh, të ndalojë të gjitha ndërtimet dhe projektet e reja në Florida derisa legjislacioni të hidhet në kosh dhe të ndihmojë me një pjesë të konsiderueshme parash grupet e avokimit të LGBTQ.