Vendosni fjalën kyçe....

Policia thirrje protestuesve në Tiranë: Lironi rrugët ndryshe do përballeni me forcën e ligjit


Policia e Shtetit ka reaguar lidhurme zhvillimet e protestës në Tiranë kundër rritjes së çmimeve. 

Në njoftimin e saj policia thotë se nuk do tolerojë askën që shkel ligjin duke bllokuar rrugët dhe i bën thirrje protestusve të mos bllokojnë qarkullimin.

Në vijim të protestës së zhvilluar në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”.

Gjatë përfundimit të protestës disa grupe të rinjsh kanë bllokuar lëvizjen e lirë të automjeteve dhe qytetarëve, si dhe po kundërshtojnë thirrjet e punonjësve të Policisë për të mos bllokuar rrugët pasi bllokimi i tyre përbën vepër penale.

Nisur nga situata e krijuar, Policia e Shtetit bën thirrje për personat që kanë bllokuar rrugët dhe kundërshtojnë punonjësit e Policisë, të ndalin menjëherë këto veprime dhe të shpërndahen, pasi do përballen me forcën e ligjit.

Policia e Shtetit është e vendosur të jetë në mbrojtje të të drejtave dhe lirive themelore të qytetarëve, edhe të atyre që protestojnë në mënyrë paqësore, si një e drejtë kushtetuese, por nga ana tjetër, Policia e Shtetit nuk do të tolerojë veprime që bien ndesh me ligjin dhe cënojnë rendin e sigurinë, lëvizjen e lirë të qytetarëve dhe të automjeteve“-njofton policia.