Vendosni fjalën kyçe....

New York Times nis të ‘gërmojë’ lidhjet e biznesit të Hunter Biden


New York Times po padit Departamentin e Shtetit të SHBA-së për të marrë komunikime zyrtare që përmendin disa njerëz të përfshirë në skandalin politik mbi Hunter Biden dhe marrëdhëniet e tij të supozuara të korruptuara të biznesit, ka raportuar Politico.

Në dosjen e saj të së hënës, NYT akuzoi shërbimin diplomatik për zvarritje në publikimin e materialeve dhe dëshiron t’i marrë ato më shpejt se afati i prillit 2023 i propozuar nga Foggy Bottom.

The Times dëshiron të studiojë emailet nga ambasada e SHBA në Rumani, ku përmendet vetë Biden dhe disa nga partnerët e tij të biznesit, duke përfshirë Tony Bobulinski.

Ky i fundit bëri bujë në fund të tetorit 2020 gjatë fushatës presidenciale, kur u bë burim i akuzave për korrupsion ndaj kandidatit të atëhershëm Joe Biden.

Bobulinski konfirmoi vërtetësinë e emaileve, në bazë të të cilave New York Post publikoi disa raporte në lidhje me zakonet personale të Hunter Biden dhe praktikat e dyshimta të biznesit.

Ai gjithashtu shkoi në Fox News për të akuzuar Joe Biden për një sipërmarrje të dyshimtë të vitit 2017 në Kinë, por nuk do të jepte asnjë provë pohuese të pretendimit.

Historitë u hodhën poshtë gjerësisht në atë kohë nga një pjesë e madhe e establishmentit amerikan si një ‘surprizë e tetorit’ e dështuar e Republikanëve.

Mediat e establishmentit brohoritën ndërsa Big Tech vendosi të frenojë shpërndarjen e mbulimit të çështjes së ‘Laptopit Hunter’ të New York Post, me Twitter-in që shkoi aq larg sa ndaloi përdoruesit të ndajnë lidhjet me historinë fillestare. NY Times ka deklaruar se shpreson se dokumentet që kërkoi do të publikoheshin menjëherë.