Vendosni fjalën kyçe....

Ukraina u bën thirrje qytetarëve të vet të largohen menjëherë nga Rusia


Ukraina u ka kërkuar shtetasve të saj që jetojnë në Rusi të largohen menjëherë nga vendi.

Sipas BBC-së, Ukraina u ka kërkuar qytetarëve të saj në Rusi që të largohen menjëherë nga vendi, pasi Rusia përgatitet për një pushtim të mundshëm. Por sa njerëz mund të preken? Shumë.

Kur Rusia kreu regjistrimin e saj të vitit 2010, raportonte se kishte rreth dy milionë ukrainas që jetonin atje si shtetas rusë dhe banorë të përhershëm, plus 1.6 milionë emigrantë të tjerë ekonomikë.

Rezultatet e regjistrimit të vitit 2021 nuk janë ende të disponueshme. Por një vlerësim i përafërt i autoriteteve të tjera ruse sugjeron se rreth dy milionë ukrainas jetojnë në mënyrë permanente në Rusi dhe dy milionë të tjerë jetojnë atje përkohësisht. Numri i fundit luhatet dhe nuk është konfirmuar zyrtarisht.

Deri në vitin 2017, pas konfliktit të vitit 2014 në Donbas, numri i emigrantëve ukrainas në Rusi kishte rënë.