Vendosni fjalën kyçe....

Tronditet Juventusi, Agnelli, Nedved dhe Paratici nën hetim për evazion fiskal


Juventus është tronditur nga kontrolli i Guardia di Finanza, pasditen e së premtes në selinë e Continassa në kuadër të hetimit për fitimet kapitale të fryra të kryera nga Prokuroria Publike e Torinos.

Në mesin e gjashtë personave nën hetim është edhe presidenti i Juventusit, Andrea Agnelli, zvëvendëspresidenti Pavel Nedvev dhe ish-drejtori sportiv dhe drejtori menaxherial Fabio Paratici, tashmë i punësuar te Tottenham. Tre të tjerët janë anëtarë të sektorit tregtar.

Hetimi penal, i cili filloi në heshtje majin e kaluar, synon të hedhë dritë mbi truket e supozuara të kontabilitetit në lidhje me operacionet e tregut të sezoneve 2018-19, 2019-20 dhe 2020-21.

Flitet për operacione rreth 50 milionë euro. Në veçanti, akuzohet shkëmbimi i Arthurit dhe Pjanicit me Barcelonën, në verën e vitit 2020.

Njoftimi për shtyp i Prokurorisë Publike të Torinos:

Prokuroria Publike e Torinos lëshoi ​​një deklaratë mbrëmjen e së premtes për hetimin në lidhje me Juventusin:

“Që nga dita e sotme, me urdhër të kësaj Prokurorie, efektivë të Guardia di Finanza kanë kryer kontrolle lokale në zyrat e Torinos dhe Milanos. Juventus Football Club Spa.

Efektivët e Njësisë së Policisë Ekonomiko-Financiare të Torinos, të deleguar në hetime, u udhëzuan të gjenin dokumentacion dhe elementë të tjerë të dobishëm në lidhje me pasqyrat financiare të korporatave të miratuara në vitet 2019-2021, duke iu referuar të dyjave. blerjen dhe shitjen e të drejtave të shërbimeve sportive të lojtarëve dhe përgatitjen e rregullt të pasqyrave financiare.Për momentin, aktivitetet kanë për qëllim konstatimin e hipotezës së krimit të komunikimeve të rreme nga kompanitë e listuara dhe lëshimin e faturave për transaksione që nuk ekzistojnë drejt drejtuesve të lartë dhe menaxherëve të fushave të biznesit, menaxhimit financiar dhe sportiv. Transaksione të ndryshme transferimi janë në shqyrtim, imenti i lojtarëve profesionistë dhe shërbimet e ofruara nga disa agjentë të përfshirë në ndërmjetësimin përkatës. Profili i përgjegjësisë administrative për një krim supozohet se mbart edhe shoqëria, e parashikuar nëse një person juridik ka përfituar nga kryerja e disa veprave të veçanta. Për të mbrojtur tregun financiar, kërkimet nisën pas mbylljes së tregtimit javor të bursës italiane […]. Hetimi i quajtur “Prisma”, ka nisur në maj të vitit 2021 dhe i është besuar një grupi Magjistratësh të Grupit të Ekonomisë, të përbërë nga zëvendësprokurorët Ciro Santoriello, Mario Bendoni dhe zv.prokurori Marco Gianoglio, duke shfrytëzuar edhe aktivitetet teknike të përgjimit të komunikimeve”.