Vendosni fjalën kyçe....

2 kursantë të operacioneve speciale amerikane vdesin gjatë kursit të zhytjes luftarake, shqetësime për sigurinë – Raporti


Trupat e forcave speciale në ushtrinë amerikane po japin alarmin mbi shkeljet e mundshme të sigurisë në një program elitar të zhytjes luftarake pasi dy kadetë thuhet se u vranë në harkun e disa muajve gjatë stërvitjes.

Rreshteri Micah Walker vdiq gjatë stërvitjes së ushtrisë për kualifikimin e zhytësve luftarakë (CDQC) në Stacionin Ajror Detar Key West në Florida në fund të korrikut, i ndjekur nga rreshteri Paul Olmstead, i cili vdiq më 23 shtator gjatë një kursi vlerësimi detar.

Në vazhdën e ngjarjeve tragjike, një numër i ushtarëve të operacioneve speciale kanë ngritur shqetësime në lidhje me CDQC, duke argumentuar se duhet të ishte bërë më shumë për të siguruar që incidentet e përsëritura të mos ndodhin.

“Unë nuk e di pse nuk ka pasur një ndalim sigurie derisa të kuptojmë pse këto Bereta të reja Jeshile po vdesin gjatë ushtrimeve bazë të gjendjes fizike.” – tha një Beretë jeshile në pension, që më parë ishte instruktor në trajnim, në kushte anonimiteti.

Pavarësisht humbjeve të jetëve, Komanda e Operacioneve Speciale të Ushtrisë nuk ka lëshuar një urdhër ndalimi për të llogaritur rreziqet e mundshme në kursin e CDQC dhe për të përmirësuar sigurinë, sipas Insajderit.