Vendosni fjalën kyçe....

Çmimet evropiane të gazit bien pasi Gazprom sinjalizon furnizime shtesë në nëntor


Çmimet e gazit natyror ranë nën 1000 dollarë për mijë metër kub në tregjet evropiane të enjten, pasi Gazprom premtoi të rimbushë objektet nëntokësore të magazinimit të gazit në Evropë (UGS) sa më shpejt duke nisur që muajin e ardhshëm.

Çmimi i kontratave të gazit për dërgesat e nëntorit në qendrën TTF në Holandë ishte 956 dollarë për mijë metra kub.

Në fillim të kësaj jave, CEO i Gazprom Alexey Miller tha se kompania ishte gati të rimbushte objektet evropiane të depozitimit të gazit muajin e ardhshëm pasi të përfundojë mbushjen e depozitave nëntokësore në Rusi.

“Sigurisht, nuk ka dyshime se kjo do të përmirësojë besueshmërinë dhe qëndrueshmërinë e furnizimeve gjatë sezonit të dimrit.” – tha Miller, duke shtuar se injektimi i gazit në depozitat ruse do të përfundojë më 8 nëntor.

Sipas Miller, nivelet e tanishme në objektet e magazinimit të Gazprom në Evropë, përfshirë ato në Austri dhe Gjermani, janë shumë të ulëta.