Vendosni fjalën kyçe....

Rreth 2 milionë emigrantë janë ndaluar në 1 vit në kufirin Meksikë-SHBA


SHBA thotë se më shumë se 1.7 milionë emigrantë janë arrestuar përgjatë kufirit të saj me Meksikën në 12 muajt e fundit – numri më i lartë i regjistruar ndonjëherë.

Më shumë se një milion prej tyre u dëbuan në Meksikë ose vendet e tyre të lindjes, sipas të dhënave nga Dogana e SHBA-së dhe Mbrojtja e Kufirit.

Agjentët kapën njerëz nga më shumë se 160 vende.

Popullariteti i Presidentit Joe Biden në sondazhet e opinionit ka rënë, pjesërisht si rezultat i politikës së tij të imigracionit.

Vetëm 35% e amerikanëve thanë se e miratuan trajtimin e tij të çështjes, në një anketë të Associated Press-NORC Qendra për Kërkimin e Çështjeve Publike, në fillim të këtij muaji.

Zoti Biden premtoi një politikë më humane imigracioni se paraardhësi i tij Donald Trump, por kufiri SHBA-Meksikë është përfshirë në krizë për pjesën më të madhe të presidencës nëntë mujore të demokratit.