Vendosni fjalën kyçe....

Mbikëqyrësi i konkurrencës në Britani gjobit Facebook-un me 50 milionë stërlina


Facebook është gjobitur me 50.5 milionë stëerlina nga qeveria britanike për shkeljen e një urdhri të imponuar nga Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve në lidhje me blerjen e gjigantit teknologjik të kompanisë së bazës së të dhënave video, Giphy.

Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve (CMA) pretendoi se Facebook me vetëdije nuk arriti t’i siguronte rregullatorit britanik të gjithë informacionin e kërkuar. Në një deklaratë, rregullatori tha se vendimi i Facebook për të mos respektuar kërkesat e tij ishte në dukje ‘i qëllimshëm’ pasi gjigantit të teknologjisë i ishin dhënë paralajmërime të shumta tashmë.

Rregullatori thotë se vendosi një urdhër zbatimi fillestar (IEO) ndaj Facebook në qershor 2020 në lidhje me blerjen e Giphy, duke pretenduar se është praktikë standarde të lëshohet ky lloj urdhri në fillim të një hetimi për një blerje.

Urdhri siguron që firmat të vazhdojnë të konkurrojnë me njëra -tjetrën siç do të bënin nëse bashkimi nuk do të kishte ndodhur. Ai gjithashtu kërkon të sigurojë që kompanitë të mos integrohen më tej ndërsa hetimi për bashkimin është në vazhdim.

Gjiganti i teknologjisë është vënë nën presion në rritje në Mbretërinë e Bashkuar muajt e fundit. Të hënën, sinjalizuesja e Facebook Sophie Zhang i tha një komiteti parlamentar se faqja e mediave sociale po lejon qeveritë autoritare të manipulojnë ligjërimin politik.