Vendosni fjalën kyçe....

Pas arrestimit të pronarit dhe stafit, tabloidi pro-demokratik në Hong Kong do printojë numrin e fundit të enjten


Gazeta më e zëshme pro-demokratike e Hong Kongut Apple Daily tha se do të shtypë numrin e saj të fundit të enjten pas një viti të stuhishëm në të cilin u sulmua nga policia dhe pronari i saj manjati dhe stafi tjetër u arrestuan sipas një ligji të ri të sigurisë kombëtare.

Mbyllja e tabloidit popullor, i cili ndërthur pikëpamjet pro-demokracisë me thashethemet e njerëzve të famshëm dhe hetimet e atyre që janë në pushtet, shënon fundin e një epoke për lirinë e medias në qytetin e drejtuar nga Kina, thonë kritikët, raporton Reuters.

Faleminderit të gjithë lexuesve, abonentëve, klientëve të reklamave dhe Hong Kong-asëve për 26 vjet dashuri dhe mbështetje të pamasë. Këtu themi lamtumirë, kujdesuni për veten tuaj,” tha Apple Daily në një artikull në internet.

Mbështetja e Apple Daily për të drejtat dhe liritë demokratike e ka bërë atë një ferrë në Pekin që kur pronari Jimmy Lai, një manjat,i cili u fut kontrabandë nga Kina kontinentale në Hong Kong me një anije peshkimi në moshën 12 vjeç, e themeloi atë në 1995.

Ajo tronditi peizazhin e medias në gjuhën kineze u bë një kampion i demokracisë në kufijtë e Kinës Komuniste. Shkatërrimi i saj lë vetëm një pjesë të vogël të mediave në atë anë të politikës, përfshirë Stand Neës dhe Citizen Neës.

Sindikatat e stafit në Citizen Neës dhe gjashtë grupe të tjera mediatike thanë se do të visheshin me të zeza të enjten në protestë ndaj asaj që ata e përshkruan si “goditje qeveritare kundër lirisë së shtypit”. Menaxhimi në Citizen Neës dhe Stand Neës nuk mund të arrihet për komente jashtë orarit të punës.