Vendosni fjalën kyçe....

Rama: Ne respektojmë ligjet, Basha theu rregullat me mitingun


Në fjalën hapëse të fushatës, Kryeministri Edi Rama nuk la pa shigjetuar kundërshtarin e tij politik, Lulzim Basha.

Rama tha se Basha theu rregullat me mitingun e sotëm

E di se çfarë po mendoni tani kush duron këtë tani se po mbaron. Jemi bashkë që vuajtjet ti kalojmë bashkë. Unë jam në këmbë duke lëvizur kurse ju do kaloni ulur.,

Sot ne nismim fundin e një fushate që s’ka ndaluar në asnjë moment që nga dita që kemi marrë mandatin tonë të parë sepse ndryshe nga çndoshte në të shkuarën ne kemi qenë në lëvizje që prej ditës së parë. Në përpjekje të vazhdueshme pa pushim.

Sot zyrtarisht nis fushata e zgjedhjeve të 25 prillit dhe jemi këtu të gjithë bashkë për të repsketuar me mish e me shpirt këtë moment ku demokracia na imponon të dalim para popullit, të themi çfarë ne mendojmë se kemi bërë. Në një moment si ky sot ne që jemi mësuar të kalojmë përmes këtyre detyrimeve që janë dhe një nga pjesët më të bukura të jeës politike kur shkon te njerëzit je me njerëzit dhe së bashku me njerëzit ndan energjinë e madhe që prodhon një ndeshje.

Jemi të çuditshëm sepse e tillë është koha dhe ndryshe nga herët e tjera jemi këtu duke bërë përpjekjen tonë serioze ne ndërkohë që bëjmë detyrën të respektojmë rregullat dhe besoj se bëjmë shumë mirë ashtu sikurse besoj se në këtë veçori të paparë më parë uroj në pjesën tjetër të jetës tonë ta shohim si një moment që na jep mundësinë të bëjmë fushatë ku jo vetëm flasim por dhe dëgjohemi kur fjala peshon më tepër sesa gjuajtja e saj përballë një turme të madhe.

Ku njerëzve u jepet mundësia të dëgjojnë ato  që themi është një sfidë e madhe. Ne po bëjmë një dallim të madh edhe sonte. Praktikisht sonte ne dhe ata u kemi vënë para syve njerëzve dy kartolina në një ekran televizori të ndarë mjafton të shohësh dy kartolina për të kuptuar dhe dëgjuar ndryshimin e madh që ndan ne dhe ata në mënyrën tonë të të qenit dhe në marrëdhënien tonë me njerëzit dhe me shtetin.

Këtu ka respekt për shtetin për ligjin për rregullat  që i kemi vënë të gjithë se bashku dhe të gjithë së bashku i kemi pranuar mbi të gjitha njerëzit i kanë pranuar dhe zbatuar ditë për ditë ndërkohë që atje ska respekt për shtetin për ligjin për rregullat nuk ka respekt për njerëzit kjo është fytyra e fushatës sonë, fytyra e fushatës së tyre është krejt tjetër. Këtu ka përgjegjshmëri qytetarë njerëzore familjare atje sundon papërgjegjshmëria e tyre”- tha Rama.