Vendosni fjalën kyçe....

Parlamenti grek ratifikon zgjerimin me 12 milje në Detin Jon, Mitsotakis: Zgjerimi në Perëndim mesazh në Lindje


Me 284 vota pro dhe 16 “abstenim”, ligjvënësit miratuan legjislacionin të Mërkurën për të zgjatur ujërat territoriale të Greqisë përgjatë vijës bregdetare të saj perëndimore nga gjashtë në 12 milje detare.

Për herë të parë që nga Dodekanezët (ishujt) në 1947, territori kombëtar është zgjeruar me rreth 10%, me procedura të bazuara plotësisht në rregullat e ligjit ndërkombëtar,” tha Kryeministri Kyriakos Mitsotakis, duke iu drejtuar Parlamentit.

Zgjerimi i ujërave në Perëndim i dërgon në mënyrë të pashmangshme një mesazh në Lindje. Kjo tregon se dhuna nuk prodhon drejtësi, por që – përkundrazi – është ky ligj që prodhon paqe “, tha ai, duke shtuar se zgjerimi është” një mesazh i qartë për ata që po përpiqen të privojnë vendin tonë “.