Vendosni fjalën kyçe....

Fushata Trump bën përpjekjen e fundit në Gjykatën Supreme, kërkon anulimin e rezultatit në Pensilvani


Ekipi ligjor i presidentit Donald Trump paraqiti një apel në Gjykatën Supreme të dielën, duke kërkuar që vendimet e shumta nga Pensilvania të rrëzoheshin në përpjekjen e tyre të fundit për të përmbysur rezultatet e zgjedhjeve për pretendimin e mashtrimit të votuesve.

Avokati i Trump, Rudy Giuliani, njoftoi përpjekjen e fundit në një deklaratë publike, duke pretenduar se Gjykata Supreme e Pensilvanisë ka ndryshuar në mënyrë të paligjshme ligjin e votimit me postë të Pensilvanisë menjëherë para dhe pas zgjedhjeve presidenciale të vitit 2020.

Apeli ndjek beteja të shumta ligjore në shtetet kryesore si Pensilvania dhe Xhorxhia. Trump dhe ekipi i tij kanë pretenduar mashtrim masiv gjatë zgjedhjeve duke theksuar se parregullsitë e manipulimet i kanë dhënë fitoren në mënyrë të paligjshme demokratit Joe Biden.

Ndryshimi i ligjit i Pensilvanisë, pretendon Giuliani, ishte ‘në shkelje të Nenit II të Kushtetutës së SHBA’.