Vendosni fjalën kyçe....

“New York Times” publikon editorialin që e krahason presidentin Trump me Adolf Hitlerin


New York Times publikoi të hënën një editorial që sugjeron se Presidenti Donald Trump është si diktatori nazist dhe vrasësi masiv, Adolf Hitler, sepse ai po sfidon rezultatet e zgjedhjeve presidenciale në gjykatë.

New York Times fitoi çmimin Pulitzer në vitin 2018 për raportimin e saj mbi ‘ndërhyrjen ruse në zgjedhjet presidenciale 2016 dhe lidhjet e saj me fushatën Trump, ekipin e tranzicionit të presidentit të zgjedhur dhe administratën e tij’.

Nga hetimi me themel i çështjes nuk kishte prova të bashkëpunimit, megjithëse raportimi i ‘Times’, i cili kurrë nuk u provua në një gjykatë, u përdor për të hedhur dyshime mbi legjitimitetin e zgjedhjeve të vitit 2016.

Sidoqoftë, gazeta amerikane ka vendosur që sfidat ligjore të presidentit Trump krahasohen me Gjermaninë Naziste.

Autori Jochen Bittner, i cili është gjithashtu i lidhur me ‘Die Zeit’ në Gjermani, argumentoi që pretendimet e Trump për mashtrim të zgjedhjeve janë si besimi i Gjermanisë se sabotimi çoi në humbjen në Luftën e Parë Botërore.

“Duke filluar fushatën e Presidentit Trump ‘Stop vjedhjes së zgjedhjeve’ që nga Dita e Zgjedhjeve, unë nuk mund të mos shoh një paralele me një nga episodet më të tmerrshme në historinë e Gjermanisë.

Njëqind vjet më parë, mes shpërthimeve të Gjermanisë Perandorake, konservatorët e fuqishëm që e çuan vendin në luftë refuzuan të pranonin se kishin humbur. Midis një numri të konsiderueshëm të gjermanëve, kjo ngjalli pakënaqësi, poshtërim dhe zemërim. Dhe një figurë që dinte më mirë se si të shfrytëzonte zhgënjimin e tyre ishte Adolf Hitler.” – shkruhet në editorialin e New York Times.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *