Vendosni fjalën kyçe....

Biden nominon Janet Yellen si Sekretare të Thesarit


Presidenti i zgjedhur amerikan Joe Biden ka piketuar ish-kryetaren e Rezervës Federale Janet Yellen si të nominuarën e tij për sekretarin e thesarit.

Nëse konfirmohet nga Senati, ajo do të ishte gruaja e parë që mban postin.

Ajo ishte midis disa grave të zgjedhura për pozicione të larta ekonomike. Ekipi i tranzicionit të Biden tha se të tjerët ishin vendosur të thyejnë barrierat raciale nëse konfirmohen.

Biden është zotuar të ndërtojë një administratë të larmishme. Ai më herët caktoi një ekip shtypi për të me gra plotësisht.

Ekipi i tranzicionit I Biden tha se zgjedhjet e tij për role të larta në ekonomi do të ndihmonin “të hiqnin Amerikën nga rënia aktuale ekonomike dhe ta ndërtonin më mirë”.

Biden gjithashtu ka njoftuar formimin e një Komiteti Përurues Presidencial përpara betimit të tij në 20 Janar. Komiteti do të jetë përgjegjës për organizimin e aktiviteteve të lidhura me inaugurimin.