Vendosni fjalën kyçe....

Britania mobilizon njësitë e specializuara të ushtrisë për të luftuar propagandën kundër vaksinës Covid-19 në rrjet


Me një numër të konsiderueshëm britanikësh skeptikë të një vaksine Covid-19, ushtria thuhet se ka vendosur një njësi ‘ lufte informacioni’ për të shtypur propagandën anti-vaksina në internet. Qeveria britanike pritet të sigurojë një vaksinë të koronavirusit dhe të fillojë shpërndarjen e saj muajin tjetër.

Përveç sfidës logjistike për të marrë miliona doza në publik, qeveria gjithashtu përballet me një pengesë për t’i bindur qytetarët që ta bëjnë. Sipas një sondazhi të fundit nga Akademia Britanike më shumë se një e treta e njerëzve në Britani thonë se janë ose të pasigurt ose ka shumë të ngjarë të mos e bëjnë vaksinën.

Sipas një raporti në ‘Sunday Times’, ministrat po përgatiten të fillojnë një fushatë masive të informacionit publik për të bindur njerëzit të marrin injeksionin. Sidoqoftë, prapa skenave, ‘Times’ raportoi se ushtria britanike ka mobilizuar Njësinë e Specializuar të Brigadës 77 për të monitoruar dhe kundërshtuar ‘propagandën në internet kundër vaksinave’.

Njësia u formua në vitin 2010 dhe punoi së bashku me ekipet e operacioneve psikologjike në Afganistan, duke studiuar sjelljen e popullatës civile dhe duke u dhënë këshilla kulturore dhe gjuhësore trupave tokësore, sipas faqes së internetit të brigadës.

Sidoqoftë, sipas një numri të raporteve të medias, njësia numëron të paktën një ekzekutiv të Twitter midis radhëve të saj dhe thuhet se krijon dhe menaxhon profile të rreme të mediave sociale për të formësuar opinionin publik.

Raporti i Times nuk jep të hollësishme se si njësia do të luftojë kundër përmbajtjes anti-vaksinë në rrjet apo edhe se çfarë lloj përmbajtjeje do të synohet.

Një zëdhënës i Ministrisë së Mbrojtjes i tha ‘Times’ se përpjekjet e brigadës ‘nuk po drejtohen ndaj popullsisë së Mbretërisë së Bashkuar  dhe dokumentet e rrjedhura thuhet se sugjerojnë që strategjia e saj përfshin ‘mbledhjen e provave të dezinformimit të vaksinës nga shtetet armiqësore, duke përfshirë Rusinë’.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *