Vendosni fjalën kyçe....

Masat kundër Covid, Manastirliu: Mbyllen të gjitha diskot e klubet e natës, po përgatitemi për vjeshtën


Në seancën e sotme plenare, ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu ka folur për ndryshimet që pritet të miratohen në Aktin Normativ për të mbyllur klubet dhe lokalet e natës.

Ministrja thotë se kanë vënë re që të rinjtë i kanë frekuentuar klubet e natës duke u kthyer në vektor të përhapjes së virusit.

 “Ndryshimet dhe shtesat në aktin normativ sa i përket periudhës së pandemisë vijnë pasi duam të vendosim detyrimin për diskot, klubet e natës që kanë pasur detyrim që në krye të herës që të mos hapen. Është vënë re që jo të gjithë e kanë zbatuar urdhrin, duke u kthyer në vatra infeksioni. Detyrimi tani çon deri në pezullim aktiviteti 1 vjeçar kur këto subjekte nuk i binden asnjë ligji. Masat që po marrim, akti normativ, qoftë akti normativ që miratuam të enjten e shkuar për maska të detyrueshme në ambiente të mbyllura vendosen jo për të vënë gjoba, por për të parandaluar përhapjen e Covid 19.

Të rinjtë apo frekuentuesit e këtyre vendeve janë etiketuar si vektori i shpërndarjes së infeksionit te moshat e tjera. Vendosja e këtij akti vjen në kohën e duhur për të forcuar zbatimin e masave Covid 19.

Po punojmë me intensitet, po përgatitemi për vjeshtën por nëse do kemi neglizhim të masave duhet të përgatitemi për rritje të infeksionit DCovid 19”,- deklaroi ministrja Manastirliu.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *