Vendosni fjalën kyçe....

Covid-19 “shpartallon” tregun e telefonisë celulare


Tregu global i smartphone-ve vuan nga rënia më e madhe vjetore në histori për shkak të pandemisë koronavirus

Covid-19 ka goditur tregun global të smartphoneve, duke fundosur dërgesat në të gjithë botën deri në 13 përqind në tremujorin e parë të vitit 2020, tregojnë të dhënat e reja nga firmat analitike.

Ndërsa Korporata Ndërkombëtare e të Dhënave (IDC) thotë se dërgesat e telefonave inteligjentë ranë 11.7 përqind, analistët nga Counterpoint Research dhe Canalys tregojnë se ato ranë edhe më keq – me 13 përqind.

Cilindo numra të jetë më i saktë, kjo do të thotë që tregu global i smartphone-ve ka rënë më shpejtë se ndonjëherë.

Kompanitë dërguan më pak se 300 milionë telefona inteligjentë në tre muajt e parë të vitit 2020.

Kina, e cila ishte vendi i parë që vuajti nga një shpërthim koronavirus, pësoi rënien më të madhe rajonale.

Kina ka humbur gjithashtu një pjesë të tregut për shkak të pandemisë. Evropa Perëndimore dhe SH.B.A gjithashtu u përballën me një rënie të madhe në dërgesat e smartphone, duke rënë përkatësisht mbi 18 përqind dhe 16 përqind, tha IDC.