Vendosni fjalën kyçe....

Rama përplaset me qytetarët në Durrës, i kërkojnë llogari për strehimin


Gjatë vizitës në Durrës për të parë procesin e rindërtimit pas tërmetit të 26 nëntorit, Kryeministri Edi Rama është përplasur me qytetarë të cilët i kërkuan llogari lidhur me strehimin e tyre.

Qytetarët zhvilluan një debat me kryeministrin, duke kërkuar të dijnë se kur do kthehen në shtëpi.

Debati:

Qytetari: Kryeministër kemi mbetur rrugëve. Si do të bëhet kjo punë?

Rama: E kuptoj, pse je rrugëve? Ku? Pse je rrugëve? A je me qira? A po ta paguajmë qiranë? Je në rregull ç’ke? Të lutem, tani më fal. Zonja është brenda shtëpi, ti thua s’ke marrë. Edhe një herë, ai lekët i ka të garantuara përderisa ke lekët. Ti s’ke shkuar nga rruga. Kush ka letrën me vendimit e Këshillit Bashkiak. Kur ka probleme duhet të na bëni me dije se del ndonjë problem me pronarët. Duhet bërë projekti, duhet miratuar, të jetë sipas standardeve.

Qytetari: Duam të dimë çfarë do të bëhet me ne?

Rama: Kur rri ti?

Qytetari: Kam dy ditë që kam dalë nga hoteli

Rama: Shumë mirë ti do rrish me qera. Ne po merremi me këtë punë. Ti prit aty se je në rregull me këtë fatkeqësi.

Qytetari: Por sa kohë do të zgjasë kjo?

Rama: Nuk e di sa kohë do të zgjasë rindërtimi. Ne po kërkojmë që ata që po bëjnë rindërtimin të bëjmë mermetim të thellë. Jo të bëjnë një mermetim që të bjerë muri prap.

Qytetari: Nuk kanë ardhur të verifikojnë banesat.

Rama: Janë bërë me mijëra verifikime. Të gjitha do të verifikohen. Kur të të vijë radha. Nëse ke një ankesë ditën e hënë tek Bashkia bëhen listat.

Qytetari: Deri tani nuk ka filluar asgjë. Në pallatin tim janë futur koshat e plehrave brenda. E dyta po vidhen, edhe instalimet e pallatit.

Rama: E para mos fol pa lidhje. Kur thua nuk ka filluar asgjë, e ke përballë që po mbaron.

Qytetari: E kemi për personale

Rama: Nuk kemi aq njerëz dhe aq mundësi se nuk ka asnjë shtet që të ketë persona aq sa ka apartamente. Ku rri ti?

Qytetari: Tek zona e  plazhit me qera?

Rama: Kush ta paguan?

Qytetari: Një pjesë shteti një pjesë vetë

Rama: Shumë mirë, ti do të rrish me qera derisa të të vijë radha

Qytetari: Po na vidhen instalimet elektrike

Rama: Lëri këto instalimet elektrike tani, mos fol kot. Po na vidhen instalimet. Do t’i gjesh të bëra se nuk do të kërkojë njeri.

Rama: Instalimet do të vendosen. Nuk do t’i kërkojë njeri ty.

Qytetari: Dua një zgjidhje imediate

Rama: Nuk ka zgjidhje imediate. Ndërtuesi nuk i fillon ndërtimet pa i miratuar ne dhe pa standartet e kërkuara.