Vendosni fjalën kyçe....

Dorëhiqen 1200 mjekë në Francë, kërkojnë rritjen e investimeve për spitalet


1.200 mjekë në Francë po japin dorëheqjen nga rolet mbikëqyrëse, në protestë për financimin e spitalit publik dhe trajtimin nga ana e qeverisë, me shqetësimet e punonjësve për nivelet e trajtimit të stafit.

Mjekët e kanë akuzuar qeverinë se nuk ka marrë pjesë në negociata për shërbimet spitalore publike ndërsa theksojnë se ka mungesa serioze në financim.

Në një letër të hapur drejtuar ministres së Shëndetësisë, Agnes Buzyn, mjekët që dhanë dorëheqjen të martën kritikuan buxhetin e parashikuar për spitalet publike në vitin 2020 si i paktë, i pjesshëm dhe i shpërndarë.

‘Përkeqësimi i kushteve të punës së profesionistëve është i tillë që vë në dyshim cilësinë e kujdesit dhe kërcënon sigurinë e pacientëve,’ shtuan mjekët.

Mijëra punonjës të tjerë të spitalit kanë nënshkruar një letër mbështetëse për mjekët, duke mbështetur thirrjet e tyre për punësimin e personelit shtesë dhe rritjen e pagave të mjekëve të rinj dhe stafit jo-mjekësor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *