Vendosni fjalën kyçe....

Raporti: Demokratët këshillohen nga profesori i Harvardit për të gjykuar presidentin Trump


Demokratët po këshillohen me profesorin e Shkollës së Drejtësisë në Harvard, Lawrence Tribe, i cili ka bërë presion për gjykimin e presidentit Trump, përpara se ai të merrte detyrën në vitin 2016, pasi ata përgatisin artikuj për gjykimin.

‘New York Times’ raportoi të shtunën: ‘Laurence H. Tribe, profesori i ligjit kushtetues në Harvard, planifikoi të udhëtonte në Uashington të shtunën për të diskutuar gjykimin e Trump me anëtarët demokratë, të cilët qëndruan në qytet gjatë fundjavës për dy seanca të gjata të përgatitjes.’

Profesori Tribe deklaroi në dhjetor 2016 që gjykimi i Trump ‘duhet të fillojë në Ditën e Përurimit’, duke e bazuar argumentin e tij mbi një interpretim të dyshimtë të Klauzolës së Emolucioneve.

Më vonë, në maj 2017, më pak se pesë muaj të presidencës së Trump, Tribe shkroi një artikull në ‘Washington Post’ duke deklaruar: ‘Erdhi koha që Kongresi të fillojë një hetim për të akuzuar Presidentin Trump për pengimin e drejtësisë.’

Ai e quajti Trump një ‘rrezik për sistemin tonë të qeverisjes’.

Megjithëse raporti i stafit të Komitetit Gjyqësor të Dhomës së Përfaqësuesve, i lëshuar të shtunën, mbi bazën ligjore dhe kushtetuese për gjykimin e Trump, deklaron se fajësimi i presidentit është një ‘mjet i fundit dhe më i jashtëzakonshmi’ e mbështetet shumë te profesori Tribe në analizën e tij.

Për shembull, ajo citon Tribe në një nga argumentet e tij më të dyshimta, duke përdorur gjykimin e presidentit Andreë Johnson në 1868, pothuajse i njohur botërisht si një gabim, për të pretenduar se presidentët mund të gjykohen për ‘motive jolegjitime’ edhe nëse ata kanë vepruar në mënyrë të ligjshme.

Veçanërisht, raporti injoron plotësisht dëshminë e katër ‘ekspertëve’ të cilët u paraqitën para Komitetit të Gjyqësorit javën e kaluar.

VINI RE: Ky material është pronësi intelektuale e Breitbart